Brikston Construction Solutions

Brikston Construction Solutions

Brikston Construction Solutions SA este unul dintre principalii jucători ai pieţei româneşti de materiale pentru zidărie şi finisaje. Compania are în spate o experienţă de peste 47 de ani şi un număr de peste 200 de angajaţi.

 Atenția deosebită acordată materiei prime utilizate și tehnologiei de fabricație au condus la elaborarea unui produs de zidărie. Astfel a rezultat gama de caramizi și blocuri ceramice BRIKSTON, cu cu înalt grad de rezistență la compresiune.

Brikston a devenit unul dintre cei mai mari distribuitori de produse pentru zidăria de fațadă oferind peste 100 de nuanțe și peste 10 tipuri de produse. Alături de țigla de la Imerys, Brikston este printre puținii producători de pe piață care oferă soluții din argilă pentru întreaga casă.

 

În 2012, Brikston a devenit primul producător de caramidă de pe piaţa românească care are în portofoliu 3 certificări: ISO 9001 - managementul calităţii; ISO 14001 – managementul mediului şi OHSAS 18001 – securitate şi sănătate ocupaţională, care atestă preocuparea companiei pentru toate aspectele fundamentale ale desfăşurării activităţii în domeniul fabricării cărămizilor.

 

Compania a fost înfiinţară în 1969 sub numele de Fabrica de produse ceramice. În anul 1973, prin unificarea cu fabrica de betoane armate, s-au pus bazele Întreprinderii de Materiale de Construcţii Iaşi, cu două secţii: secţia de produse ceramice şi secţia de prefabricate. Cele două secţii ale I.M.C. Iaşi au devenit societăţi comerciale independente, sucursale ale S.C. SOMACO S.A. Bucureşti, începând cu 1991, iar din anul 1992, SC CERAMICA SA Iaşi a devenit companie independentă.

 

În anul 2007, pachetul majoritar de acţiuni a fost preluat de Advent International, care a realizat investiţii şi schimbări majore în companie, iar din 2014, compania este deţinută majoritar de fondul de investiţii ADM Capital.

Comanda un apel

Pentru a comanda un apel, completați câmpurile. Vă vom contacta în curând!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ducimus, ex.