Tencuieli decorative - un mod pentru îndepărtarea plictiselii în amenajări interioare

18.10.2017

Pentru a accentua stilul interiorului sau pentru a schimba radical caracterul acestuia, căutăm uneori astfel de posibilități, care într-un mod interesant și original ne vor ajuta să o facem. Soluția ar putea fi tencuielile decorative. Acestea, după ce au fost aplicate pe perete, vor imita piatra naturală, pielea, hârtia, ipsosul vechi sau betonul. Respectivele structuri pot fi complet abstracte, pot străluci sau încreți, creând astfel în interior un aranjament interesant, neobișnuit.

 
Când folosim tencuieli decorative?

1.
În interioare minimaliste, atunci când forma și coloristica interiorului nu va „concura” cu structura pereților. Prea multe ornamente, accesorii, detalii și bibelouri pot suprasolicita interiorul. Se urmărește un fel de moderație și echilibru. Tencuielile structurate, din cauza caracterului decorativ al acestora, se potrivesc în interioare minimaliste, economice în expresie și în culori atenuate.
 2.
Tencuielile decorative accentuează perfect locurile care în interior ar trebui să fie expuse. Acest lucru poate fi capul patului din dormitor, peretele șemineului din living sau ca un fundal pentru lucrările de artă din sala de mese. Această decorațiune atrage ochiul, concentrează atenția și constituie un interior dominant.
 3. Unele stiluri decorative, chiar și în versiunile lor moderne, pot fi evidențiate cu structurile decorative ale pereților. Interioarele elegante, provensale, rustice
, dar și mansardele fabricilor arată foarte bine în amenajări, atunci când folosim tencuieli decorative.4.
Pentru protejarea peretelui. Unele dintre tencuielile decorative sunt rezistente la apă și murdărire. Prin urmare, acestea pot fi o alternativă excelentă pentru plăci ceramice, acoperitori de perete foarte costisitori din piatră decorativă sau din sticlă. În băi, bucătării, precum și în sălile cazanelor, garaje, subsoluri și pivnițe, acestea se folosesc pentru a crea o atmosferă interesantă în interioare.5.
Pentru amenajarea spațiului într-un mod neobișnuit, unic. Uneori, doar culoarea nu este suficientă. Atunci când căutăm soluții unice, iar așteptările noastre depășesc gama de culori disponibile în paleta de culori, puteți lua în considerare utilizarea tencuielii decorative. Gama variată de texturi, culori și orice alte variații care rezultă din posibilitățile de aplicare a acestor produse vor satisface nu un singur gust exigent.6.
Reproducerea sau amenajarea unor interioare istorice, pentru a restabili sau a reda aspectul din trecut. Tencuielile decorative sunt materialele pe care de multe ori le aleg scenografii, designerii, conservatorii și artiștii. Ele oferă multiple posibilități de amenajări. Ușor de aplicat, gama variată și disponibilitatea, dar și potențialul acestor produse sunt atuurile lor incontestabile.