Sistem de termoizolare MULTIPOR

14.10.2019

La ce ne uităm când alegem sistemul de termoizolare pentru casă?

 

Izolarea termică este unul dintre principalele beneficii urmărite de clienți atunci când evaluează o clădire. Cum măsurăm calitatea sistemului de izolare termică folosit pentru o clădire?

 

Coeficientul de transfer termic nu este singurul indicator care trebuie luat în calcul, confortul oferit la interior locatarilor și gradul de siguranță sunt importante, la fel de importantă este și menținerea peretelui suport protejat pe întreaga durată de viață a casei. Materialele minerale sunt produsele de izolare care vă protejează cel mai bine în caz de incendiu pentru că acestea nu ard, la fel ca o rocă. De exemplu, plăcile termoizolatoare Multipor au o structură autoclavizată, ele sunt 100% minerale, fără fibre și sunt incombustibile (clasa A1). Produsele permit realizarea unor clădiri cu un consum energetic aproape de zero.

 

Soluție minerală fără fibre. Plăcile Multipor sunt produse ecologice, obținute din materii prime naturale. Multipor reușește să întrunească toate caracteristicile necesare pentru a vă oferi o termoizolare eficientă care vă protejează sănătatea. Montarea plăcilor se face în siguranță cu mortar în pat subțire, deoarece aceste produse minerale sunt fără fibre. Structura minerală autoclavizată garantează rezistența în timp, precum și stabilitatea pe toată durata de viață a clădirii. Porozitatea mare a plăcilor contribuie la obținerea unui grad de izolare termic superior. Multipor este un material, noninflamabil și nu emană gaze toxice în eventualitatea unui incendiu.

 

Avantajul produselor naturale

Plăcile Multipor  sunt realizate din nisip, ciment, apă, var și agent de expandare. Structura poroasă permite schimbul de vapori dintre interior și exterior și reglarea naturală a nivelului de umiditate. Peretele - suport se menține, de asemenea uscat, fiind un sistem care permite ventilarea dintre straturi. Gradul de confort la interior este unul sporit.

De asemenea, fixarea foarte precisă a plăcilor termoizolatoare pe fațadă diminuează punțile termice și vă ferește de eventuale probleme cauzate de umezeala în exces, sau de variațiile mari de temperatură.

 

 

Rezistență la foc. Riscul de producere a unor incendii în imobile cu mai mulți proprietari este unul crescut comparativ cu locuințele unifamiliale. Acesta este motivul pentru care în astfel de cazuri este necesara utilizarea unor materiale termoizolatoare cu un grad mare de rezistență la foc. Plăcile Multipor înregistrează cele mai bune performanțe în acest sens, încadrându-se în clasa A1 de rezistență la foc.

Izolator termic. Multipor conferă un grad ridicat de confort prin asigurarea unei temperaturi interioare constante și uniforme, precum și prin menținerea gradului de umiditate în parametrii recomandați.Permeabil la vapori. Pereții, împreună cu stratul de termoizolare, vor constitui un sistem omogen, permeabil la vapori.Rezistență. Rigiditatea plăcilor Multipor îmbunătățește durabilitatea tencuielii de fațadă, datorită nivelului redus al vibrațiilor.


Protejarea sănătății. Sistemul de termoizolare mineral Multipor este certificat de ECO INSTITUT, organismul care verifică efectele produselor asupra sănătății locatarilor și asupra mediului înconjurător.  Multipor este sigur în ceea ce privește conţinutul de substațe toxice și reprezintă o investiţie durabilă pentru protecţia clădirii. Plăcile Multipor sunt recomandate pentru toate tipurile de clădiri verzi.

 

Rezistența în timp. Plăcile Multipor au stabilitate dimensională, astfel că forma și proprietățile sale ramân neschimbate și asigură un nivel de protecție maximă în fața dăunătorilor, fie ei fizici, chimici sau biologici. Cu alte cuvinte, casa ta nu va fi vulnerabilă în fața algelor și ciupercilor.

 

De ce termoizolare la interior și nu termoizolarea fațadei, așa cum s-a obișnuit până acum?

Pentru că este convenabil, mai simplu de pus în operă și cel puțin la fel de eficient din punct de vedere al economiilor ulterioare. Termoizolarea fațadei la exterior presupune schele, o echipă mai mare de meșteri, timp extins de lucru, costuri mai mari.

Mai mult, termoizolarea la interior permite și intervenții rapide, iar lucrările nu mai necesită autorizare.

 

   Beneficii termoizolării la interior cu Multipor:

 •   Fațada iți păstrează aspectul inițial;
 •   Obținerea unei izolări termice inclusiv pentru fațadele protejate    prin lege (ex: monumente istorice);
 •   Permite încălzirea rapidă  a interiorului  (ex: școli, biserici,       clădiri de birouri);
 •  Creează un microclimat sănătos la interior;
 •  Se poate aplica atunci când din punct de vedere tehnic sau     legal, nu se poate acționa la exterior.

 

 

De ce termoizolarea la exterior cu plăci minerale naturale?

Sistemele izolatoare montate pe fațade trebuie să permită transferul de vapori și să impiedice formarea condensului între acestea și zidărie. De asemenea, ele trebuie sa aibă o durabilitate similară cu cea a construcției pentru o reducere a numarului de intervenții ulterioare asupra fațadei. Plăcile minerale Multipor se încadrează în această categorie.

Plăcile Multipor sunt disponibile în șase variante de grosimi, care se aleg în funcție de nevoile de termoizolare și de starea clădirii ce se dorește a fi termoizolată.

 

Beneficii ale termoizolarii la exterior cu Multipor

 • Permite pereților să respire impiedicând formarea condensului;
 • Rezistență maximă la foc - Clasa A1;
 • Sistem de prindere ușor care protejează stuctura internă a zidăriei;
 • Durabilitate mare și sustenabilitate
 • Plăcile sunt ușor de prelucrat, iar pierderile de material sunt minime;
 • Ușor de montat diminuând costurile cu manopera;
 • Menține mult timp aspectul estetic al fațadei.

Multipor a fost dezvoltat în urmă cu mai bine de 10 ani și testat în Germania, țară recunoscută pentru grija acordată mediului, înainte și după lansarea sa pe piață. Procesul de producție al plăcilor minerale termoizolante Multipor este ecologic și utilizează materii prime naturale. Aceste calități sunt atestate prin Certificatul de Calitate Natureplus și sunt recomandate pentru clădirile "verzi"!